Pilates Studio - lektoři a vybavení

PILATES.POINT je jediné školící STOTT PILATES® centrum v ČR a nabízí kromě kurzů a workshopů pro instruktory lekce pro veřejnost, jak skupinové, tak individuální.

Jsme domácí studio a specializujeme se na pilates, žádnou zumbu ani aerobic u nás nenajdete, děláme jednu věc a pořádně. Pomáháme klientům nejen být fit a bez bolestí, ale rozumět svému tělu a mít ho rád.

Lekce jsou omezeny maximálním počtem klientů (12 podložky,  6 stroje) pro udržení kvality cvičení.

Studio je vybaveno nejkvalitnějšími Pilates stroji na světě, vyrobené STOTT PILATES® v Kanadě a všechny lektorky jsou STOTT PILATES® školené.


Reformer V2 Max Plus ™
Umožňuje neomezené možnosti cviků a jejich kombinací pro Matwork, Reformer a Cadillac stroje.
Průlomový tréninkový nástroj pro biomechanickou práci ve více rovinách.
Se zvýšeným rozsahem pohybu se V2 Max Plus stává vynikající Pilates základnou pro specifické sporty, rehabilitační nebo cross trénink.
Tato jednotka je inovativní systém, který díky vertikalnímu rámu kladky a stažitelného lanového systému kopíruje volné více-dimenziální pohyby každodenního života. A vůbec poprvé, tento stroj nabízí širokou škálu cviků na rozšíření možností sportovně-specifické programování s plným rozsahem pohybu pro horní vrhy přes hlavu.


Cadillac - Trapézový stůl
Jádro každého dobře vybaveného Pilates studia, Cadillac nabízí širokou škálu aplikací pro každého, od post-rehabilitačního klienta po sportovce. Tato ultra robustní, univerzální jednotka dodá více než 200 cvičení do Pilates repertoáru a nabízí cvičení v různých rovinách pohybu.



Stability Chair - stabilizační židle
Multifunkční stabilizační "židle" s pedály nabízí cvičení pro ty, kteří potřebují zůstat ve vzpřímené poloze nebo vsedě (těhotenství, problémy krční a bederní páteře).
Stability Chair napomáhá obnovení rovnováhy svalů a poskytuje cviky pro celé tělo a všechny svalové skupiny. To také umožňuje vysoce výkonné cvičení pro sportovce, fitness nadšence, stejně jako rehabilitaci klientů. Stability Chair pomáhá klientům ke zvýšení stability a držení těla. Pedály umožňují dvoustranné i jednostranné a reciproční pohyby ke zvýšení intenzity a celkové rovnováhy.



Ladder Barrel - barel se žebříkem
Pro začátečníky až po pokročilé cvičence, Ladder Barrel vyzývá základní stabilitu a sílu pro každého Pilates nadšence. Tento kus je určen pro seriozní cvičení jádra těla a zvýšení flexibility a pohyblivosti.


Spine Corrector
"Korektor páteře" může být použit k posilování a prodloužení trupu, ramen, zad a nohou.


Arc Barrel
Ideální pro zvýšení či snížení náročnosti Matwork (cvičení na podložce) a k pomoci pro rehabilitační klienty.


Edge
Navržený tak, aby zvýšil různorodost jakéhokoliv cvičení, hustá pěna trojúhelníku s rostoucí výškou pomáhá přidávat sílu a stabilitu trupu, horních a dolních končetin.
Měkký povrch je pohodlný pro rehabilitační klienty, šikmý sklon ideální pro krční páteř a těhotné ženy.